0728001177 [email protected]

Uleiul de cocos este una dintre minunile pe care ni le ofera natura. Il putem folosi atat pentru tratamente de infrumusetare, precum ingrijirea pielii si a parului, dar si in tratamentul anumitor afectiuni sau maladii. Cu siguranta il cunoasteti pe renumitul Doctor Oz, nu? Ei bine, acesta recomanda sa masam pielea bebelusului dupa baie cu ulei de cocos.

Desi multi spun ca acest ulei este un simplu ingredient la moda, adevarul este ca efectele sale pozitive asupra corpului si organismului nostru sunt cunoscute de foarte multi ani. Chiar comunitatea stiintifica a declarat ca acele grasimi saturate de lanturi medii, pe care acest ulei le detine in compozita sa, sunt benefice pentru sanatate deoarece nu toate grasimile saturate sunt la fel si, astfel, nu toate trebuie evitate.

Cinci beneficii importante ale uleiului de cocos:

  1. Uleiul de cocos poate distruge bacteriile, ciupercile si virusii, eliminand infectiile.

In acest produs natural se gaseste acidul lauric care reprezinta circa 50% din totalul de acizi grasi prezenti. Cand uleiul de cocos este digerat, se formeaza o monoglicerina numita monolaurina. Atat acidul lauric, cat si monolaurina pot distruge bacteriile, virusii si ciupercile. S-a demonstrat ca aceste doua substante pot elimina bacteria stafilococ auriu, periculoasa pentru organismul uman.

 

  1. Reduce apetitul

Unul dintre aspectele cele mai interesante ale uleiului de cocos este faptul ca poate diminua pofta de mancare. Recent, a fost realizat un studiu pe 6 candidati care au consumat acizi grasi de lanturi medii si lungi. Persoanele care au consumat grasimile de lanturi medii pe tot parcursul zilei, au ingerat cu 256 de calorii mai putin decat cei care au preferat acizii grasi de lanturi lungi. Un alt studiu a fost realizat pe 14 baieti sanatosi care au mancat la micul dejun alimente cu mai multi acizi grasi de lanturi medii si datorita acestui fapt, au consumat un numar semnificativ mai mic de calorii la pranz.

 

  1. Uleiul de cocos si Epilepsia

Cum bine stiti, acesta se foloseste in dieta pentru copiii diagnosticati cu epilepsie. In aceste tratamente, se ingera putini carbohidranti si mari cantitati de grasimi, ceea ce produce o crestere a concentratiei de cetone din sange. Uleiul de cocos este inca studiat in cautarea altor efecte benefice, insa acest produs opreste atacurile de epilepsie la copii, inclusiv la cei in cazul carora organismul nu a raspuns la medicamente.

 

  1. Uleiul de cocos si Alzheimerul

Alzheimerul este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta populatia la ora actuala. Aceasta este o afectiune in care creierul isi pierde capacitatea de a utiliza glucoza ca energie. Cetonele pot proportiona aceasta energie la nivelul creierului. Astfel, se incearca implementarea unei cantitati mari de cetone in sange pentru imbunatatirea functiilor cerebrale ale pacientilor, precum si pentru reducerea simptomelor bolii. Intr-un studiu realizat in 2006, s-a demonstrat ca acest consum de trigliceride de lant mediu in cazul pacientilor care sufera de o forma moderata de Alzheimer, produce o imediata imbunatatire a functiei cerebrale.

 

  1. Uleiul de cocos poate proteja parul si hidrata pielea

Pe langa proprietatile benefice exercitate in urma utilizarii interne, acest ulei se poate folosi si extern, dovedindu-se la fel de util. Multe persoane il folosesc cu scop cosmetic, reusind sa imbunatateasca sanatatea parului si a pielii. In urma unor studii efectuate pe diferite persoane cu pielea uscata care au urmat tratamente de ingrijire cu ulei de cocos, s-a demonstrat ca acesta hidrateaza pielea si o intinereste. De asemenea, se poate folosi pentru igiena bucala, ajutand la distrugerea bacteriilor, ameliorand sanatatea dentara si eliminand halena (mirosul neplacut al gurii). Ulei de cocos virgin, presat la rece.