0728001177 [email protected]

Uleiul de argan este cunoscut si sub denumirea de “lichidul de aur” datorita proprietatilor sale benefice asupra organismului, atat extern cat si intern. Este obtinut prin presarea la rece a semintelor de argan si  contine substante valoroase  pentru organismul uman. Se foloseste in stare pura sau in tratamente cosmetice, in tratarea unghiilor exfoliate, cat si in tratamentul parului uscat sau vopsit.
Arborele de argan (originar din Africa de Nord) creste pana la o inaltime de 8-10 metri si are o durata de viata de pana la 200 de ani. Fructele de argan se maturizeaza in mai mult de un an, si miezul lor tare (samanta) contine acest ulei valoros. Randamentul producerii acestui ulei este destul de redus deoarece este nevoie de cel putin 8 arbori de argan pentru a produce un litru de ulei.

Detalii nutritionale

Uleiul de argan este unul dintre cele mai complexe uleiuri datorita compozitiei sale bogate in acizi grasi esentiali (circa 80%): acid oleic, acid linoleic, acid alfa-linoleic, acid palmitic, acid gamma-linoleic si acid meristic. Pe langa acizi grasi esentiali (organismul nostru nu ii poate produce si trebuie procurati prin alimentatie), acesta mai contine vitamine (vitamina E si vitamina F) si antioxidanti (polifenoli).

Uleiul de argan si cosmetica

Acesta se foloseste de foarte multi ani pentru intinerirea pielii, precum si pentru regenerarea si protejarea parului impotriva soarelui sau al vantului. Putin cate putin, acest minunat ulei natural a devenit renumit datorita capacitatii sale de regenerare si intinerire si este unul dintre cele mai folosite uleiuri de catre producatorii de cosmetice din Occident.

Folosit corect in tratamentele capilare, ii ofera parului stralucire si rezistenta, il hidrateaza, incetineste secretia de sebum si ii ofera toate mineralele necesare pentru o crestere sanatoasa si rapida.

Fiind foarte bogat in acizi grasi necesari precum omega-6, vitamina E si polifenoli, uleiul detine calitati exceptionale precum hidratarea, antioxidarea si regenerarea. Studii facute in Europa pentru efectele sale anti-imbatranire au confirmat capacitatea acestuia de a combate intr-un mod eficace cicatricile, ridurile si imbatranirea pielii.

In plus, pe langa utilizarea acestuia pentru ingrijirea pielii, a parului si a unghiilor, acesta se mai foloseste si pentru tratarea  problemelor cutanate precum iritatiile, acneea, eczemele, celulita, arsuri, varicela etc. De asemenea, sportivii si, in special atletii, il folosesc pentru a calma durerile musculare.

Uleiul de argan alimentar si preparatele culinare

Se foloseste, cel mai des, la prepararea salatelor  sau la ungerea painii prajite deoarece intareste sistemul imunitar, ajuta la o buna functionare a digestiei si mentine o buna functionalitate a ficatului. Pe langa savoarea delicioasa si mirosul dulce pe care le-o confera preparatelor, acesta aduce un numar mare de beneficii pentru sanatate. Folosit cu regularitate, acesta reduce cu pana la 50% riscul unei hipertensiuni arteriale, stabilizeaza nivelul colesterolului, reducand procentajul colesterolului rau si marind procentajul colesterolului bun. De asemenea, detine un efect anti-obezitate si, conform unor studii, contine substante care detin proprietati anti-cancerigene.

Poti vedea cateva sortimente cu ulei de argan aici.