0728001177 [email protected]

Pentru 12 portii; Timp de preparare: 15 minute; Timp de coacere: 10 minute

Avantaje:

  • Cel mult 450Kcal / felul principal
  • Cel mult 300Kcal / micul dejun
  • Cel mult 150Kcal / gustare
  • Cel mult 1.5g grasimi saturate / 100g
  • Cel mult 5g zahar / 100g
  • Reteta indicata si in dietele vegetariene

 

Ingrediente:

  • ulei pentru gatit
  • 2 bucati mari de foietaj (aprox. 90g)
  • 300g rosii cu vrej, fara seminte, taiate cuburi
  • 50g masline verzi, fara samburi si taiate in felii subtiri
  • 1 lingura de otet balsamic alb
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 2 lingurite de busuioc tocat si cateva frunze pentru ornat

Mod de preparare:

  1. Se incalzeste cuptorul la 180* Celsius. Se unge cu ulei o tava pentru briose.
  2. Se ia una dintre bucatile de foietaj si se unge cu un strat subtire de ulei. Se pliaza pe jumatate, se unge iar cu ulei, apoi se pliaza din nou, obtinandu-se un dreptunghi. Se taie apoi in 12 patrate. Se ia cealalta bucata de foietaj si se repeta procedura, pana cand se obtin 24 de patrate. Pentru fiecare cupa de briosa, se iau cate doua patrate de foietaj si se aseaza una peste cealalta, cu unghiuri alterne. Foietajul se coace timp de 8-10 minute, pana cand capata o nuanta aurie si devine crocant. Se scoate tava din cuptor si se lasa foietajul sa se raceasca.
  3. Intre timp, se combina rosiile, maslinele verzi, otetul balsamic, uleiul de masline si busuiocul tocat intr-un castron si se asezoneaza cu piper negru macinat. Se lasa la macerat timp de 5 minute.
  4. Se imparte amestecul de tomate in cele 24 de cupe de foietaj, se orneaza cu cateva frunze de busuioc si tartele se servesc imediat.

 

Informatii nutritionale/ 1 portie:

  • Calorii – 32
  • Proteine – 0.8 g
  • Grasimi – 1.3 g
  • Grasimi saturate – 0.2 g
  • Fibre – 0.7 g
  • Zahar – 1  g
  • Sare – 0.3 g
  • Calciu – 7 mg
  • Carbohidrati – 4.8 g
  • Fier –  0.4 mg