0728001177 [email protected]

Mentinerea starii de sanatate a organismului depinde de vitaminele si mineralele pe care i le furnizam prin alimentatie. Ideal ar fi sa luam toti nutrientii din alimente proaspete si sanatoase, insa acest lucru este greu de obtinut in prezent, atata timp cat solurile sunt saracite in minerale (metodele moderne de agricultura au ca rezultat un sol lipsit de Seleniu si alte minerale), alimentele sunt supuse procesarii intensive, iar folosirea substantelor chimice (pesticide, ierbicide) atinge cote din ce in ce mai inalte. De cealalta parte poluarea si stresul zilelor noastre a crescut necesarul de vitamine si minerale al organsimului. Chiar si in aceste conditii, suntem datori sa incercam sa oferim organismului nostru vitaminele si mineralele esentiale,  o varianta sigura si la indemana ar fi un supliment cu multivitamine si minerale.

Vitaminele
 sunt esentiale pentru sanatatea organismului, contribuind la reglarea metabolismului, la sporirea capacitatii antioxidante, la procesele biochimice care ne dau energia, dar si in multe alte procese celulare vitale. Sunt considerate micronutrienti deoarece organsimul are nevoie de ele in cantitati mici si se impart in doua categorii: hidrosolubile (Vitamina C si vitaminele din complexul B) si liposolubile ( Vitamina A, D, E si K). Vitaminele hidrosolubile (solubile in apa) sunt necesare organismului zilnic, pentru ca nu pot fi stocate si sunt eliminate din organism in aproximativ 4 ore. Cele liposolubile (solubile in grasimi) pot fi inmagazinate pentru perioade mai lungi de timp in ficat si in tesutului adipos.

Mineralele sunt necesare pentru compozitia optima a sangelui, oaselor si a fluidelor din organism. Fiecare celula din corp depinde de minerale pentru a functiona si asi mentine structura. Echilibrul mineralelor in organism trebuie mentinut, altfel se pot declansa reactii in lant ce pot duce la boli.
Vitaminele si mineralele ajuta organismul sa-si indeplineasca functiile, sa produca energie, sa creasca si sa se regenereze.
Suplimente cu multivitamine si minerale.