0728001177 [email protected]

Salata de orez

Pentru 4 portii; Timp de preparare: 10 minute + racire; Timp de fierbere: 15 minute

Avantaje:

  • Cel mult 1.5g grasimi saturate / 100g
  • Cel mult 5g zahar / 100g
  • Cel mult 0.5g sare / 100g
  • Reteta indicata si in dietele vegetariene
  • Fara gluten sau lactoza

 

Ingrediente:

  • 300g orez brun
  • 2 lingurite de condimente pentru legume, cu continut redus de sare
  • 100g pastai sau boabe de mazare, desfacute
  • 150g boabe mari de fasole
  • 2 crengute de telina, tocate
  • 1 ceapa mica rosie, tocata marunt
  • 25g patrunjel si coriandru, tocate fin
  • 75g tomate uscate la soare, tocate
  • 1 mar verde, feliat
  • 50g nuci, faramitate

 

Pentru sos:

  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 8 linguri de suc de mere nefiltrat
  • 5 linguri de ulei extravirgin sau ulei de rapita
  • 2 linguri de otet de vin alb

 

Mod de preparare:

  1. Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj, impreuna cu condimentul pentru legume pana cand amestecul absoarbe complet apa, apoi se lasa la racit.
  2. Intre timp, se fierb pastaile sau boabele de mazare si fasolea in vase separate. Se scurge apa si se lasa apoi sa se raceasca.
  3. Se combina ingredientele pentru sos intr-un castron mic. Se amesteca orezul, pastaile/mazarea si fasolea cu restul ingredientelor intr-un castron mare. Compozitia se imparte apoi in 4 boluri pentru servit.

Informatii nutritionale/ 1 portie:

  • Calorii – 637
  • Proteine – 11.1 g
  • Grasimi – 34.6 g
  • Grasimi saturate – 3.7 g
  • Fibre – 7.8 g
  • Zahar – 10.5 g
  • Sare – 0.5 g
  • Calciu – 74 mg
  • Carbohidrati – 73.6 g
  • Fier – 2.9 mg