Salata de orez
Pentru 4 portii; Timp de preparare: 10 minute + racire; Timp de fierbere: 15 minute
Avantaje:
- Cel mult 1.5g grasimi saturate / 100g
- Cel mult 5g zahar / 100g
- Cel mult 0.5g sare / 100g
- Reteta indicata si in dietele vegetariene
- Fara gluten sau lactoza
Ingrediente:
- 300g orez brun
- 2 lingurite de condimente pentru legume, cu continut redus de sare
- 100g pastai sau boabe de mazare, desfacute
- 150g boabe mari de fasole
- 2 crengute de telina, tocate
- 1 ceapa mica rosie, tocata marunt
- 25g patrunjel si coriandru, tocate fin
- 75g tomate uscate la soare, tocate
- 1 mar verde, feliat
- 50g nuci, faramitate
Pentru sos:
- 2 catei de usturoi, tocati
- 8 linguri de suc de mere nefiltrat
- 5 linguri de ulei extravirgin sau ulei de rapita
- 2 linguri de otet de vin alb
Mod de preparare:
- Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj, impreuna cu condimentul pentru legume pana cand amestecul absoarbe complet apa, apoi se lasa la racit.
- Intre timp, se fierb pastaile sau boabele de mazare si fasolea in vase separate. Se scurge apa si se lasa apoi sa se raceasca.
- Se combina ingredientele pentru sos intr-un castron mic. Se amesteca orezul, pastaile/mazarea si fasolea cu restul ingredientelor intr-un castron mare. Compozitia se imparte apoi in 4 boluri pentru servit.
Informatii nutritionale/ 1 portie:
- Calorii – 637
- Proteine – 11.1 g
- Grasimi – 34.6 g
- Grasimi saturate – 3.7 g
- Fibre – 7.8 g
- Zahar – 10.5 g
- Sare – 0.5 g
- Calciu – 74 mg
- Carbohidrati – 73.6 g
- Fier – 2.9 mg
Comentarii recente