0728001177 [email protected]

Pentru 4 portii; Timp de preparare: 45 minute; Timp de coacere: 30 minute

Avantaje:

  • Poate fi consumata si de catre persoanele cu diabet
  • Bogata in fibre
  • Saraca in grasimi
  • Continut redus de calorii

 

Ingrediente:

  • 4 scobitori din lemn
  • 4 x 150g fileuri din piept de pui, dezosate si fara piele
  • 3 x 15g bucati de branza cu continut redus de grasime, taiate in felii subtiri
  • 1 ceasca de ciuperci feliate subtire
  • 1 ceasca de spanac
  • Ulei
  • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 1 1/3 cesti de suc de rosii
  • 1 1/2 cesti de morcobi baby, spalati
  • 2 cesti de pastai de fasole verde
  • 2 stiuleti de porumb dulce, feliati sau boabe de porumb din conserva
  • 1/3 ceasca de busuioc, maruntit (optional)

Mod de preparare:

  1. Se incalzeste cuptorul la 180*C. Se cresteaza adanc pe lungimea fiecarui piept de pui, avand grija sa nu se taie complet. Se umple fiecare bucata de piept de pui cu branza, ciuperci si spanac.
  2. Se incinge uleiul intr-o tigaie teflonata la temperatura medie. Pieptul de pui se asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti. Se prajeste timp de 2-3 minute pana cand devine auriu.
  3. Se muta pieptul de pui intr-un vas termorezistent si se adauga sosul de rosii. Se coace timp de 15-20 minute.
  4. Intre timp, se pregatesc morcovii, pastaile si porumbul dulce prin fierbere la aburi.
  5. Se indeparteaza scobitorile si se asaza pieptul de pui pe farfurii. Se orneaza cu frunze de busuioc. Se serveste impreuna cu legumele fierte.

 

Informatii nutritionale/ 1 portie:

  • Kilojouli – 1540 kJ
  • Calorii – 367 cal
  • Proteine – 43 g
  • Grasimi – 10 g
  • Grasimi saturate – 3 g
  • Fibre – 8 g
  • Zahar – 9 g
  • Sodiu – 600 mg
  • Calciu – 210 mg
  • Carbohidrati – 25 g
  • Fier –  3 mg