0728001177 [email protected]

Pentru 4 portii; Timp de preparare: 20 minute plus timpul de preparare a sosului de tomate si legume

 

Ingrediente:

  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 4 piepti de pui
  • 1 lingura de rozmarin proaspat tocat
  • 1 ardei rosu, fara cotor si fara seminte, feliat
  • 2 dovlecei, feliati
  • 1 portie de sos de rosii si legume*
  • *Pentru sosul de tomate si legume sunt necesare:
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa, feliata
  • 3 tulpini de telina, tocate
  • 1 praz mediu, tocat
  • 1/2 ceasca de vin alb sec
  • 1/2 apa fiarta
  • 400g suc de rosii intregi din conserva
  • 410g piure de tomate din conserva

 

Mod de preparare:

  1. 1.Se incinge uleiul intr-o tigaie larga si adanca. Se adauga pieptul de pui si se presara rozmarinul, apoi se prajeste timp de 5 minute.
  2. 2.Se intoarce puiul si se adauga ardeiul si dovleceii. Se prajeste timp de inca 5 minute sau pana cand puiul capata un aspect rumenit.
  3. Se scoate puiul din tigaie si, in aceeasi tigaie, se adauga rosiile si sosul de legume si se amesteca la foc mic, pana cand se incalzesc. Se aseaza pieptii de pui pe patru farfurii si se toarna sosul peste ei. Se serveste cu cartofi si spanac pregatit la aburi.

 

*Prepararea sosului de legume:

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita mare, apoi se pune ceapa si se prajeste timp de 5 minute, amestecand ca sa nu se lipeasca. Se adauga telina si prazul, se amesteca si se tin la foc timp de 10 minute pana cand se inmoaie. Se toarna vinul si apa si se lasa pana cand lichidul se evapora. Se adauga rosiile si piureul de tomate si se amesteca folosind o lingura din lemn. Se fierbe amestecul timp de 10 minute, neacoperit, pana cand sosul incepe sa se ingroase.

De asemenea, acest sos poate fi folosit si ca baza pentru alte retete.

 

Informatii nutritionale/ 1 portie:

  • Kilojouli – 1154 kJ
  • Calorii – 274 cal
  • Proteine – 43 g
  • Grasimi – 7.3 g
  • Grasimi saturate – 1.8 g
  • Fibre – 2.1 g
  • Zahar – 7.5 g
  • Sodiu – 195 mg
  • Calciu – 50 mg
  • Carbohidrati – 7.8 g
  • Fier –  2 mg