Pui cu lamaie
Pentru 4 portii; Timp de preparare: 20 minute
Avantaje:
- Fara lactoza
- Fara gluten
- Continut redus de grasimi
- Continut redus de sare
Ingrediente:
- 2 linguri de malai plus 1 lingurita suplimentara de malai, pentru sosul de piper negru
- 600g de piept de pui fara piele, feliat subtire
Pentru sos:
- 1 lamaie, 1/4 ceasca de suc
- 1/3 ceasca de supa de pui, fara sare
- 1 lingura de otet de vin alb
- 2 linguri de miere lichida
- Recipient spray cu ulei
- 1 ceapa mare, feliata
- 1 bucata de ghimbir proaspat (3 cm), decojit, taiat betisoare
- 1 manunchi de frunze de spanac sau varza chinezeasca, fierte la aburi
- 4 cesti de orez fiert
- 2 cepe verzi, tocate
Mod de preparare:
- Se presara malaiul cu piper si se toarna pe o farfurie. Se tavaleste puiul prin malai.
- Pentru prepararea sosului, intr-un castron se amesteca ingredientele mentionate mai sus, impreuna cu lingurita de malai suplimentara. Se amesteca bine si lasa deoparte.
- Se incalzeste wok-ul la temperatura inalta si se pulverizeaza cu ulei. Se caleste puiul timp de 2-3 minute sau pana cand devine auriu. Se inlatura din wok si se lasa deoparte.
- Se pune wok-ul din nou la temperatura inalta. Se mai pulverizeaza cu putin ulei. Se adauga ceapa si ghimbirul. Se calesc timp de 2 minute sau pana capata un aspect auriu. Se adauga sosul si se fierbe amestecul timp de 2-3 minute sau pana cand se ingroasa usor. Se adauga din nou puiul in wok. Se mai tine pe foc inca 1-3 minute sau pana cand carnea este patrunsa suficient.
- Se serveste cu garnitura de spanac si orez. Se asezoneaza cu ceapa verde.
Informatii nutritionale/ 1 portie:
- Kilojuli – 1840
- Calorii – 440
- Proteine – 41 g
- Grasimi – 7 g
- Grasimi saturate – 2 g
- Fibre – 4 g
- Zahar – 13 g
- Sodiu – 200 mg
- Calciu – 180 mg
- Carbohidrati – 55 g
- Fier – 3 mg
Comentarii recente