0728001177 [email protected]

Probioticele sunt bacterii benefice prezente in mod normal in tractul digestiv si sunt vitale pentru o digestie corecta. Flora din colonul sanatos ar trebui sa contina 75% lactobacili si 15% bacterii coliforme; raportul este de obicei invers, rezultand gazele, balonarea, toxicitatea intestinala si a sistemului, constipatia si malabsorbtia nutrientilor si dezvoltarea ciupercii candida.
Este adevarat: suntem ceea ce mancam si mai ales ceea ce absorbim din alimentatie. Suplimentele cu probiotice, care contin miliarde de bacterii benefice, precum Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium, impiedica dezvoltarea microorganismelor daunatoare. Sunt medici nutritionisti care cred ca mucoasa intestinala deteriorata de excesul de microorganisme daunatoare permite particulelor de alimente nedigerate sa ajunga in sange, unde pot crea reactii alergice sau imune. Exista pe piata suplimente cu probiotice, care contin culturi vii si pot furniza miliarde de bacterii benefice vii per capsula. Urmati instructiunile din prospectul produsului; produse diferite pot avea potente diferite.

Consumul de probiotice poate fi util in in prevenirea ulcerului, infectiilor tractului urinar, inflamatiilor intestinale, aftelor vaginale, candidozei, balonarilor, durerilor abdominale, aerofagiei si a altor afectiuni gastro-intestinale. Bacteriile vii benefice (probioticele) mentin sanatoase flora si fauna intestinelor, locul unde se gasesc majoritatea celulelor imune ale organismului.
Alimentatia occidentala nu mai contine in general suficiente alimente fermentate pentru a pastra un echilibru al bacteriilor benefice din tractul gastro-intestinal si asta conduce la cresterea alergiilor. Aceste bacterii sanatoase stimuleaza organismul sa produca leucocite si anticorpi, precum si factori de crestere, care nu lasa organismul sa raspunda exagerat la alergeni. Antibioticele perturba echilibrul normal al florei intestinale. Alimente care contin diferite tipuri de bacterii benefice: untul, iaurtul, kefirul, miso si varza murata.

Suplimente cu probiotice.