0728001177 [email protected]

Prajitura cu morcovi

Pentru 16 portii; Timp de preparare: 10 minute; Timp de coacere: 50 minute + racire

Avantaje:

  • Cel mult 1.5g grasimi saturate / 100g
  • Reteta indicata si in dietele vegetariene

 

Ingrediente:

  • 100g stafide
  • 175g morcovi, razuiti
  • Coaja de portocala razuita si sucul proaspat stors (1 portocala mare)
  • 150g faina integrala
  • 125g faina alba, cernuta
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 1 lingurita condiment mixt
  • 125g zahar brun
  • 2 oua
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri sos de mere
  • 200g crema de branza
  • 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

  1. Se incalzeste cuptorul moderat, la 140-160*C. Se unge cu ulei o tava pentru prajituri de 20cm patrati. Intr-un castron, se amesteca stafidele, morcovii razuiti si coaja de portocala razuita, pastrand o parte din coaja razuita pentru ornarea prajiturii. Se pastreaza 1 lingura de suc de portocala, iar restul cantitatii se adauga in acest amestec.
  2. Intre timp, intr-un castron mare, se combina cele doua sortimente de faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, condimentele si zaharul. Intr-un alt vas, se bat ouale, uleiul de floarea soarelui si sosul de mere pana cand se obtine un amestec omogen.
  3. Se adauga amestecul de stafide si oua peste fainuri si se omogenizeaza. Compozitia se toarna in tava unsa si se lasa la copt timp de 40-50 de minute, pana cand amestecul devine ferm la atingere. Dupa coacere, blatul se lasa in tava timp de 10 minute, apoi se scoate si se asaza pe un platou, unde se lasa la racit.
  4. Pentru prepararea glazurii, se combina crema de branza, zaharul pudra si lingura de suc de portocale ramasa. Se amesteca bine pana la omogenizarea compozitiei. Amestecul se toarna peste blat, se presara cu coaja de portocala razuita, apoi se taie in 16 patrate.

Informatii nutritionale/ 1 portie:

  • Calorii – 181
  • Proteine – 4.6 g
  • Grasimi – 6 g
  • Grasimi saturate – 1.2 g
  • Fibre – 2.1 g
  • Zahar – 17.7 g
  • Sare – 0.4 g
  • Calciu – 67 mg
  • Carbohidrati – 29.4g
  • Fier – 1.2 mg