Pentru 4 portii; Timp de preparare: 10 minute; Timp de coacere: 30 minute
Avantaje:
Cel mult 3 g grasimi / 100g
Cel mult 1.5 g grasimi saturate / 100g
Cel mult 5 g zahar / 100g
Cel mult 0.3 g sare / 100g
Reteta indicata si in dietele vegetariene
Ingrediente:
2 cepe de dimensiune medie, taiate in felii subtiri
400 g cartofi dulci, decojiti si taiati cuburi
5 catei de usturoi, cu coaja
ulei pentru gatit
500 g rosii cherry, taiate in jumatati
300 g paste fusilli
350 g sparanghel, feliat si taiat in bucati de 4 cm
sucul de la 1 lamaie
1 lingura de zahar
4 lingurite de patrunjel proaspat tocat
2 lingurite de ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 200* Celsius. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. Se aseaza ceapa, cartofii dulci si usturoiul in tava si se ung cu ulei. Se coc timp de 20 de minute sau pana cand se inmoaie si capata o crusta aurie. Se adauga rosiile in tava si se pun la copt pentru inca 8-10 minute.
- Intre timp, se fierb pastele intr-un vas cu apa clocotita, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se adauga sparanghelul in ultimele 2 minute din timpul de fierbere. Cand sunt gata, se scurge apa.
- Se adauga legumele coapte, sucul de lamaie, zaharul, patrunjelul si uleiul de masline peste paste. Se decojeste usturoiul, apoi se adauga in amestecul obtinut. Se asezoneaza cu piper negru proaspat macinat, se amesteca bine, apoi se imparte compozitia in 4 boluri pentru servire.
Informatii nutritionale/ 1 portie:
Calorii – 485
Proteine – 15.1 g
Grasimi – 9.1 g
Grasimi saturate – 1.4 g
Fibre – 11.9 g
Zahar – 17.8 g
Sare – 0.2 g
Calciu – 105 mg
Carbohidrati – 91.4 g
Fier – 3.6 mg
Comentarii recente