0728001177 [email protected]

Articulatiile noaste sunt utilizate pentru aproape orice miscare pe care o facem. Genunchii, umerii, coatele, gleznele si coloana vertebrala au toate articulatii mari. Dar in afara de aceste articulatii mari, mainile si picioarele mai contin multe articulatii mici. Jumatate din adultii de peste 65 de ani indura dureri articulare recurente, dureri articulare cronice, rigiditate si umflarea articulatiilor. Aceste dureri pot fi atat de grave incat si activitatile zilnice ca imbracatul sau gatitul pot sa devina o sarcina dificila sau chiar imposibila. Timp de multi ani, optiunile de tratament pentru ameliorarea durerilor articulare s-au limitat la doua tipuri de medicamente: antiinflamatoare nesteroidiene (fenilbutazona, indomethacin etc.) sau acetaminofen (este un compus care se utilizeaza in medicamente pentru a trata durerea usoara si moderata si a reduce febra – paracetamolul contine acetaminofen). Ambele sunt tratamente eficiente pentru dureri articulare usoare, dar cu posibile efecte secundare nedorite atunci cand se folosesc pe termen lung.

Durerile articulare – studii medicale recente arata ca suferinzii de dureri articulare isi pot imbunatati foarte mult starea lor prin exercitiu fizic. Aceste exercitii cresc puterea si flexibilitatea organismului si tonifica muschii din jurul articulatiilor, ajutand astfel la stabilizarea lor. Aceste exercitii pot reduce rigiditatea articulatiilor, pot creste fluxul de sange in zonele articulare si pot sa va ajute sa scadeti in greutate (greutatea excedentara este un stres continuu pentru articulatii). Pacientii ar trebui sa stabileasca impreuna cu medicul un antrenament care sa ofere siguranta si sa dezvolte impreuna o rutina personalizata pentru beneficii optime.

Se mai pot folosi pachete cu gheata, comprese calde, creme si spray-uri care ofera o alinare a durerilor pe termen scurt. Pentru dureri articulare persistente, cronice se pot folosi injectii cu steroizi glucocorticoizi care au un efect de aproximativ 20 de zile, si de asemenea injectii cu acid hialuronic (substanta naturala prezenta in articulatii) cu efecte de pana la un an. In unele cazuri mai grave chirurgia poate fi necesara. Chirurgii pot realinia articulatia sau o pot inlocui complet cu o articulatie artificiala. Aceasta ultima masura poate aduce o puternica alinare a durerii pentru multi pacienti.

Suplimentele naturale, cum ar fi glucozamina (derivata din crustacee si scoici) sau condroitin (o parte de tesut conjunctiv din trahee de bovine) pot ajuta de asemenea la diminuarea durerii articulare. Tratamentele alternative cum ar fi suplimentele si acupunctura au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani. Atat de populare incat National Institute of Health din America efectueaza in prezent studii de cercetare pentru ambele categorii pentru a determina efectul pe care il au asupra ameliorarii durerilor articulare.

Supliment cu glucozamina si condroitina