0728001177 [email protected]

Cu totii am avut bunici grijulii care stiau cate un leac pentru fiecare boala pe care o aveam, iar aceasta amintire ne va aduce un zambet pe buze indiferent de varsta pe care o vom avea. Mie, cel putin, imi va fi greu sa uit gustul ceaiului de stevie pe care il beam din primavara pana in iarna, chiar daca, dupa cum bine stim, stevia rasare doar primavara. Dar ei, avand grija sa avem vitaminele si mineralele necesare, culegeau plantele pe care le puneau la uscat, avand foarte multa grija sa le ofere conditiile prielnice pentru a se usca eficient, fara a-si pierde din proprietati. Ei bine, anii au trecut, tehnologia a progresat, iar acum nu mai este necesar sa procesam noi stevia, ci o putem gasi in diferite magazine in starea pe care ne-o dorim.

Cele cinci beneficii ale steviei:

  1. Intareste sistemul imunitar si lupta impotriva racelii si gripei – este bogata in vitamine (B, C si K), saruri minerale (potasiu, fier, magneziu, fosfor, calciu), fibre, antioxidanti, proteine.
  2. Diabet – regleaza nivelul de zahar din sange si creste productia de insulina. De asemenea, aceasta reduce pofta de dulciuri si alimente grase.
  3. Trateaza afectiunile gingivale si ranile – are proprietati cicatrizante si antibacteriene, prevenind aparitia cariilor si a abceselor bucale.
  4. Trateaza anemia – fiind o planta cu un continut ridicat de fier, stevia ajuta organismul sa se refaca. De asemenea, in perioada primaverii, se poate face o salata din frunza de stevie, patrunjel, spanac si fructe uscate, preparat recomandat de catre multi medici nutritionisti in cazul anemiilor.
  5. Indulcitor pentru infuzii (ceai, cafea etc) sau pentru diferite preparate – este un inlocuitor al zaharului si al indulcitorilor prelucrati artificial. Stevia este un indulcitor natural si se poate consuma usor si in siguranta cand zaharul este contraindicat, precum in cazul diabeticilor sau al persoanelor care urmeaza o cura. Si nu in ultimul rand, acest produs contine 0 calorii.

Ca indulcitor, stevia se poate consuma sub mai multe forme.

  • Sub forma de pudra este, conform unor studii, de circa 300 de ori mai dulce decat zaharul si este foarte util in prepararea produselor culinare.
  • Sub forma de tablete – iar o tableta are puterea de indulcire a unei lingurite de zahar – stevia se foloseste, in general, la cafea, compoturi, dulceturi etc.
  • Sub forma lichida – este de aproximativ 70 de ori mai dulce decat zaharul. Aceasta forma de prezentare a produsului este consumata, de cele mai multe ori, la prepararea cafelei, a laptelui si a ceaiului.
    Puteti vedea mai multi indulcitori naturali dand click aici