0728001177 [email protected]

Despre Lecitina

Este un tip de grasime necesara fiecarei celule din organism. Membranele celulei, care regleaza schimbul de nutrienti din si in celula, contin multa lecitina. Lecitina este o grasime esentiala, formand straturile protectoare din jurul creierului, iar celulele nervoase si celulele musculare contin, deasemenea aceasta substanta.
Lecitina este formata in mare parte din colina (o vitamina B), dar contine si acid linoleic (Omega 6 – unul dintre cei doi acizi grasi esentiali, pe care corpul uman nu-i poate produce, dar de care are nevoie pentru mentinerea sanatatii) si inositol. Desi este o lipida (grasime), poate fi solubila in apa si actioneza ca un agent emulsifiant. Lectina ajuta la prevenirea aterosclerozei, ne protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, participa in functiile creierului si ajuta la absorbtia unor vitamine (vitamina B1, vitamina A). Sustine procesele energetice si ajuta la refacerea ficatulului deteriorat de alcoolism. Lecitina permite grasimilor, cum ar fi colesterolul, sa devina solubile in apa si sa fie eliminate din organism, astfel organele si arterele sunt protejate impotriva depunerilor de grasime.
Lecitina este una dintre cele mai bune surse de colina, continand aceasta substanta in proportie de aproximativ 20%. Colina este un aminoacid ce poate proteja creierul si in special memoria pe tot parcursul vietii. Colina este materia prima si un precursor al acetilcolinei, un neurotransmitator vital pentru memorie.
Lecitina ar trebui sa faca parte din orice dieta, se gaseste sub forma de capsule de 1200mg lecitina din soia (in general). Cu o capsula inainte de fiecare masa ajutam digerarea grasimilor si absorbtia vitaminelor liposolubile. Surse de lecitina: galbenus de ou, drojdie de bere, soia, cereale integrale, legume, peste si germeni de grau.
Supliment alimentar cu lecitina.