0728001177 [email protected]

Consumul regulat de seminte de cereale integrale, printre care se numara si graul, va duce la reducerea riscului de a face boli de inima, diabet sau obezitate. Primele culturi de grau dateaza de acum 10000 de ani, constatandu-se ca aduc multe beneficii datorita substantelor pe care le contin. Graul este campionul cerealelor in adevaratul sens al cuvantului. Contine foarte multe substante care ajuta la mentinerea sanatatii, cum ar fi fier, magneziu, cupru, zinc, potasiu, seleniu, precum si multe vitamine, cum ar fi vitamina B (cu tot complexul) si vitaminele K si E.

Daca doriti sa va procurati necesarul de antioxidanti si nu stiti de unde, aflati ca semintele de grau, la fel ca legumele si fructele, ajuta foarte mult la doza zilnica recomandata de antioxidanti, substante care ne vor proteja toate celulele impotriva actiunile daunatoare ale radicalilor liberi. De asemenea, graul contine foarte multe fibre alimentare, insolubile, substante ce sunt extrem de importante pentru tranzitul intestinal si buna sa functionare. O dieta bazata pe foarte multe fibre va fi de mare ajutor in controlul diabetului de tip 2, in prevenirea bolilor cardiovasculare si la diminuarea riscului aparitiei cancerului la colon.

Graul se afla pe locul doi intr-un clasament al produselor naturale cu cea mai mare cantitate de fitosteroli. Germenii de grau contin acesti compusi care au o structura ce se aseamana foarte mult cu colesterolul. Asadar, doar 3 grame consumate zilnic din aceste substante pot reduce colesterolul cu peste 10 procente in nu mai mult de 3 saptamani. In final, dar nu mai putin important, germenii din grau vor preveni imbatranirea pielii voastre, avand un continut foarte ridicat de antioxidanti, protejand tesuturile impotriva imbatranirii.