0728001177 [email protected]

Drenarea lichidelor in exces si depurarea frecventa a organismului reprezinta o necesitate pentru mentinerea starii de sanatate. In acest fel vom reusi sa prevenim si chiar sa combatem cateva probleme precum stratul adipos subcutanat, retentia hidrica, celulita, vergeturile sau circulatia sanguina deficitara.

Cu toate ca respectarea catorva reguli stricte n-a facut rau nimanui, ne este greu sa ne abtinem de la bunatatile interzise. Si totusi, cum am putea sa ne imaginam ca vom trece de proba costumului de baie cu tot surplusul de centimetri?

Pentru depurarea corpului, este indicat sa nu renuntam la activitatea fizica, la hidratare si mai ales la o serie de alimente cu proprietati drenante, consumate pe cat posibil in stare proaspata. Prin urmare, introducerea unor astfel de alimente in regimul zilnic, macar pentru o perioada, ne va ajuta la eliminarea toxinelor si a tuturor elementelor considerate nocive.

Pepenele verde si castravetii

Desi aparent nu au nimic in comun, pepenele verde si castravetele au totusi o caracteristica ce le accentueaza proprietatile drenante, depurative si tonifiante. Datorita continutului ridicat de apa, ajuta la reducerea centimetrilor nedoriti, acumulati peste solduri, coapse si burtica.

Spanacul, bananele si avocado

Bogate in apa, fibre si potasiu, cele 3 alimente au in comun capacitatea de a echilibra ph-ul organismului. Totodata, consumate cu regularitate, regleaza digestia si imbunatatesc tranzitul intestinal, ajutand astfel la eliminarea toxinelor.

Aloe Vera

Aloe Vera, cu binecunoscutele sale proprietati drenante, reprezinta unul dintre remediile utilizate cu preponderenta in medicina naturista. Planta de Aloe ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in ficat, reusind totodata sa-i activeze functionarea si sa ajute la intinerirea acestui organ.

Ananasul

Ananasul, unul dintre fructele cu cea mai mare concentratie de apa, este sarac in calorii, dar bogat in fibre. In plus, are in compozitie enzime precum bromelina, ce imbunatateste digestia, precum si circulatia sanguina.

Feniculul

Cu proprietati similare ananasului (contine bromelina), feniculul ajuta la combaterea senzatiei de balonare, reducand gazele prezente in stomac. Este bogat si in fibre utile pentru eliminarea toxinelor din organism. Aceste ”calitati” il transforma in produsul preferat al persoanelor ce sufera de retentie hidrica.

Recomandari

Feniculul este dotat cu proprietati atat de potente, incat consumat in exces, in loc sa ne vindece, ne agraveaza problemele. Fara sa exageram, il putem introduce in regimul zilnic sub forma de ceai sau ca ingredient in salate.

O sugestie pentru a beneficia de efectele curative ale feniculului, este ca timp de 3 zile sa bem 2-3 cani de ceai, dupa care sa intrerupem asa-zisa dieta. Insa in urmatoarele zile, trebuie sa bem multa apa, astfel incat sa-i completam actiunea diuretica si depurativa.